Bästa GPS-tracker

Idag förekommer väldigt många bil, båt- och cykelstölder och ligorna är hänsynslösa. Därför listar vi bästa GPS-tracker för bil, cykel och båt här nedan, så att du ska kunna öka din säkerhet och skydda dina fordon du älskar. För desto mer du älskar ett fordon, desto större chans att någon annan också gör det. Därför är det en riktigt bra idé att gömma en spårare i den fina bilen, på båten eller i husbilen och husvagnen.

Om då tjuven skulle vara framme och köra iväg med ditt fordon kommer du få en notis i mobilen och sedan i realtid kunna följa tjuven och på så sätt tillkalla polis. De flesta GPS-trackers fungerar i hela Europa vilket är bra om man reser utomlands på roadtrip eller om ens fordon hinner tas utanför Sveriges gränser.Det bästa med en spårsändare är att de idag inte är särskilt dyra i jämförelse med vad de levererar samt vad det kostar att ersätta ett helt nytt fordon!

GPS-tracker bäst i test:

Bästa GPS-tracker för bil, husbil, husvagn och båt

NorthTracker Scout

Liten GPS-spårare för bilen: bäst i test

Swetrack Maxi

Bästa billiga GPS-spårare

Swetrack Lite

cykel spårare

Bästa GPS-spårning cykel

Bikefinder

1. NorthTracker Scout

Bästa GPS-tracker för bil, husbil, husvagn och båt

Den här GPS-trackern monteras på båten, i husvagnen, husbilen eller bilen och sänder sedan iväg en signal med exakt position per dygn. Om GPS-sändaren sedan känner av att fordonet börjar röra på sig skickas direkt en larmsignal till din mobil där du även kan följa sändaren och fordonet i realtid i en app. Sändaren fungerar i hela Europa och ger därför ett väldigt bra skydd, även om fordonet snabbt skulle föras utanför Sveriges gränser. 

På detta sätt skyddar du dig därför från bil- och båtstölder då du kan tillkalla polis direkt när tjuven har dragit iväg vilket ökar chanserna markant att återfå det. SSF har godkänt denna GPS-tracker och tidningen Båtliv rekommenderar den som bästa val för just båtar. Om man vill går den även att lägga den i ett fack på motorcykeln.

Med en batteritid på 5 år behöver du inte tänka så mycket på den. Abonnemanget till appen som behövs för att kunna följa spårsändaren kostar 795 kr per år vilket är ett bra pris sett till konkurrenterna i den här kategorin av rejäla sändare. Om du vill går det även att betala lite extra för att få direkt utryckning av exempelvis Securitas om någon skulle stjäla ditt fordon.

Sammantaget är detta en riktigt bra GPS-spårare för bilar, båtar, husbilar, husvagnen och andra fordon. Den ser ständigt till att du vet vart fordonet befinner sig och har en batteritid som är marknadsledande!  

Återförsäljare:

2. Swetrack Maxi

Liten GPS-spårare för bilen: bäst i test

Om du söker en riktigt liten GPS-spårare som enkelt göms för en tjuv är det här den bästa modellen just nu. Den fästs med ett magnetfäste under bilen, på insidan av bakluckan eller i dörren. Den fungerar även bra för båtar, husbilar och husvagnar. Du kan sedan se ditt fordon i realtid i appen, men även få fram körhistorik med vart den har varit tillbaka i tiden, en funktion som kan vara värdefull för att lättare hitta ett stulet fordon eller hålla koll så att den utlånade husbilen verkligen körs dit det var tänkt.

Batteritiden är upp till 3 år i standbyläge och 100 timmar i aktivt läge. Appen som krävs kostar 49 kr / månaden och då kan du ständigt se vart ditt fordon är. När batteriet börjar ta slut får du en varning och laddar sedan upp GPS-spåraren med USB-sladd. Vi vill verkligen slå ett slag för denna för dig som vill spåra bil med gps, eller något annat fordon för den delen, och vill ha en driftsäker produkt till ett relativt lågt pris! 

Återförsäljare:

3. Swetrack Lite

Bästa billiga GPS-spårare

Att hålla ett extra öga på sin bil, båt eller husbil måste inte kosta skjortan och det bevisar den här GPS-trackern från Swetrack. Denna extremt lilla spårare visar i realtid vart ditt fordon befinner sig via en app som fungerar lika bra till iOS som till Android. Appen kostar 49 kr / månad. Själva sändaren fästs med magnet och kopplas till fordonets batteri. När fordonet är avstängt går trackern på ett backupbatteri som räcker i 3 dygn i standbyläge, du kan alltså lämna din bil ståendes i tre dygn och ändå se vart den befinner sig. Denna tid kortas om sändaren aktiveras. 

På grund av det låga priset är funktionaliteten lite mer begränsad än ovanstående modeller. Du kan exempelvis inte se historik på vart fordonet har kört, men vi tycker att för den lilla pengen är detta en helt klart prisvärd produkt och den är bäst i sitt prissegment. 

Återförsäljare:

cykel spårare

4. Bikefinder

Bästa GPS-spårning cykel

Cykelstölder blir tyvärr allt vanligare i Sverige och det spelar ingen roll om du har en gammal och billig eller ny och modern: det finns alltid en överhängande risk att bli av med den. Tyvärr kan ligor vara så specialiserade att de tar sig igenom även dem bästa cykellåsen som finns och då kan en GPS-spårare vara räddningen. 

Denna spårare göms nämligen i cykelns styre, i det ihåliga utrymmet som finns bakom gummihandtagen. Spåraren kopplas sedan till din mobilapp och där kan du se vart cykeln befinner sig. Så fort den börjar röra på sig utan att du är nära med din mobil kommer du sedan få en varningssignal. 

Batteritiden är på upp till 8 veckor och sändaren fungerar i hela Europa. För att appen ska fungera köper du till en prenumeration som inte enbart gör att du kan se cykeln i mobilen utan även täcker försäkringen på cykelns värde! Enligt oss är detta det bästa sättet att skydda sin cykel utöver att använda cykellås

Återförsäljare:

Frågor och svar om GPS-tracker

Vilken GPS-tracker är bäst?

Enligt oss är NorthTracker Scout den bästa GPS-trackern på grund av dess långa batteritid (5 år), smidiga app med många funktioner och möjlighet att koppla ett larm direkt till en väktarfirma! Även SSL och tidningen Båtliv tycker detta är en riktigt bra GPS-tracker! 

Vad är en GPS-tracker?

En GPS-tracker, eller spårsändare, är en GPS som monteras på ett fordon och sedan kopplas till din mobil. Om fordonet sedan börjar röra på sig utan att du är nära GPS:en kommer den larma i din mobil och du kan sedan se exakt position på fordonet. På det sättet ökar du sannolikheten markant att få se ditt fordon om det skulle bli utsatt för stöld.

Utöver att vara en rejäl tillgång om tjuven är framme kan en GPS-tracker vara en trygghet om man lånar ut sin båt eller husvagn / husbil, helt enkelt för att hålla ett extra öka på sin dyra ägodel. En GPS-tracker är även ganska billig idag, betydligt billigare än vad det kostar i tid och pengar att ersätta en stulen bil, husbil, båt etc. 

Andra sätt att skydda sina fordon.

GPS-trackern är det bästa hjälpmedlet om ditt fordon väl har blivit stulet, men det går att förebygga stölder. Platsen där du parkerar har större betydelse än vad du kanske först tror. Försök parkera på en plats där det är lite liv, det vill säga människor i omlopp. Det kan handla om busstrafik, utanför en restaurang eller liknande. Parkera även upplyst.

Ett annat bra sätt att förebygga stöld är genom en bra rattkrycka. Rattkryckan fungerar väldigt avskräckande på samma sätt om ett hemlarm gör. Ser tjuven att du har en rattkrycka på ditt fordon kommer det med all sannolikhet att välja ett annat. 

Hur och vart ska man placera en spårsändare?

De flesta spårsändare fästs idag med magnet, men om den ska sitta på aluminium brukar magneten inte fästa och då kan man limma på kardborreband istället. Vi rekommenderar att fästa spårsändaren inne i fordonet så att den skyddas mot väder och vind. Bra ställen är i bilen är insidan på bakluckan eller vid någon bakdörr. I båten fungerar ett litet och bra utrymme där tjuven kanske inte väljer att börja kolla. Det kan därför vara dumt med ett låst skåp då det finns risk att tjuven visar extra mycket intresse för just det.

Vad gäller husbilar och husvagnar kan de gömmas lite varstans då det finns ganska många alternativ. På en motorcykel är det svårare att vara kreativ, så någon låda under en filt kan vara bra. Se även till att du kommer ihåg vart du gömt GPS-trackern. Då det kan gå flera år innan du måste byta batteri bör du skriva ner gömstället på en lapp! 

Kassaskåp test

Kassaskåp: 10 modeller i test

Ett kassaskåp i är väldigt praktiskt för att förvara sina viktigaste ägodelar säkert. Det finns flera olika typer av kassaskåp med olika egenskaper. Skåpen har

Läs mer»