Bästa starthjälp:starthjälp bil

Om du har den bästa starthjälp på marknaden i din bil kan du alltid starta igång motorn även om du har slut på batteri. Idag finns så kallade starthjälp-powerbanks vilket är som en powerbank för bilen. Om batteriet dör kan du ge det el utan att ha tillgång en igångsatt annan bil, vilket traditionella startkablar kräver.

Det finns många olika situioner du kan få slut på batteriet i bilen. Kanske har du kört många korta sträckor på senaste och så kommer det en riktigt kall vinternatt som drar ur den sista elen så att du inte kan starta bilen på väg till jobbet morgonen därpå. Eller så är du ute och campar och somnar med radion eller lyser på. 

Oavsett situation är en bil med dött batteri ingen rolig situation eftersom du då inte kan starta den utan verktyg. Se därför till att ha en bra batteristartare i bilen. Har du en vanlig personbil är de billiga och ryms i handskfacket! Starrhjälp idag går även i regel att koppla till mobiltelefoner för att ladda dem! 

Starthjälp bäst i test:

Bästa starthjälp powerbank för 6.0 bensin eller 3.0 diesel-motorer

Noco Boost Plus

Bästa hjälpstartare större bilar

Schumacher Startbooster 12V - 700 A

Starthjälp bäst i test: mest kompakta modell

Schumacher Startbooster kompakt - 800 A

Professionell batteristartare för alla situationer

KS Tools

1. Noco Boost Plus

Bästa starthjälp powerbank för 6.0 bensin eller 3.0 diesel-motorer

Här har du en riktigt liten och kompakt starthjälp powerbank som får plats i ditt handfack ifall ditt batteri skulle dö. Den lagrar helt enkelt ström i sig och sedan startar din bil ifall du skulle råka ut för strömtorsk. Starthjälpen räcker upp till 20 startförsök, så du har gott om försök på dig att prova.

Starthjälpen är extremt lättanvänd och instruktionerna är tydliga, så det går i princip inte att göra fel. Det finns dessutom skydd mot felpolarisering och kortslutning för att du inte ska kunna skada batteriet om du mot förmodan skulle applicera dem rejäla klämmorna på fel sätt. 

Starthjälpen fungerar på vilken bil som helst med 6.0 bensinmotor och lägre eller 3.0 dieselmotor och lägre vilket är i princip alla vanliga personbilar. Något vi gillar skarpt är den inbyggda ficklampan som gör att du enkelt ser i motorhuven även fast det är natt samt möjligheten att kunna ladda en mobiltelefon om den plötsligt dör. 

Sammantaget är detta den bästa starthjälp powerbank du kan köpa till din personbil om du alltid vara garanterad att kunna dra igång bilen trots att batteriet dör och du inte har startkablar och en annan bil som kan hjälp dig. 

Återförsäljare:

2. Schumacher Startbooster 12V - 700 A

Bästa hjälpstartare större bilar

Ifall du har en lite större personbil som du kanske drar husvagnen med, exempelvis en SUV med stor motor, eller en husbil, lätt lastbil eller liten traktor kan starthjälpen ovan vara för svag. Då är denna starthjälp hellre att föredra.

Vi tycker den är perfekt om du exempelvis campar, då du ofta har en lite större motor samt kan befinna dig långt bort. Den har ON/OFF-brytare vilket gör att du monterar klämmorna på polerna först och sedan sätter på ON, något som minimerar risken för kortslutning avsevärt. 

Batteriet är ett AGM-batteri med en max startström på 700 CA, något som räcker långt även till stora fordon. Starthjälpen räcker till olika många starter beroende på hur stor motor du har, men du kan hela tiden se den aktuella laddningen på en rad av färglampor.

Den kompakta och relativt lätta lådan har skydd mot strömspikar, ett omvänt polaritetslarm, säkring som skyddar mot för hög spänning på strömuttaget vid laddning samt ett 12V-uttag för laddning av mobiler etc.

Vi rekommenderar detta batteristartare till dig med ett fordon som har lite större motor och vill garantera att kunna starta den även om batteriet tar slut. Idealiskt för campare exempelvis. 

Återförsäljare:

3. Schumacher Startbooster kompakt - 800 A

Starthjälp bäst i test: mest kompakta modell

Ifall du vill ha en sådan liten starthjälp powerbank som möjligt med så mycket kraft det bara går är denna modell från Schumacher något vi kan tipsa om. Den levererar en kort och stark startström på 400 A med en maxström på 800 A. Den fungerar för alla motorer från V8:or och neråt vilket innefattar de flesta bilar man har hemma.

Hjälpstartaren är som sagt väldigt kompakt och ryms enkelt i något av backluckans fack, handskfacket eller dörrfacket, redo för oförutsägbara situationer med urladdat batteri. Du ser aktuell batteristatus på en digital display där du även får upp eventuella felmeddelanden.

Det finns många säkerhetsåtgärder för att skydda bilen och hjälpstartaren. Du har skydd mot felpolaritet, höga temperaturer, omvänd laddning och kortslutning vilket innebär att om du råkar applicera den fel kommer den med all sannolikhet lyckas skydda både batteriet och sig själv.

I en situation då du måste ladda mobilen har du även USB-jack att koppla in mobilsladden till. Hjälpstartaren har även en starkt LED-lampa att tända när det är mörkt ute och du ska arbeta i motorhuven. 

Återförsäljare:

4. KS Tools

Professionell batteristartare för alla situationer

Har du lastbil, traktor, lastare eller annat riktigt stort fordon som du vill garantera ström till ifall batteriet dör? Denna starthjälp för lastbil, traktor och lastare är verkligen en driftsäker och professionell modell som ser till att du får liv även i dina stora döda maskiner.

Med ett dubbelt 12V-batteri med kapacitet 22 aH som har en arbetsstyrka på 1000 A och en maxstyrka på 1700 A får den igång det mesta. Du kan välja mellan 12 V eller 24 V. 

Ifall du felplacerar på polerna ljuder en hög varningssignal. Den har ett inbyggd elektronikskydd och en kabellängd på 1,7 meter vilket gör den enkel att arbeta med. Vikten ligger på 24 kg. Vi kan konstatera att den fungerar väldigt bra, precis som man kan förvänta sig för priset. Den räcker till flertalet störtningar även på stora fordon. 

Återförsäljare:

Frågor och svar om starthjälp

Vad är en starthjälp powerbank?

En starthjälp powerbank ersätter startkablarna. Den fungerar på samma sätt men behöver inte en annan bil för att få igång ditt batteri, detta eftersom batteristartaren lagrar ström i sig likt en powerbank.

Denna ström pulserar sedan med hög effekt till batteriet för att kicka igång det. Idag har starthjläpar blivit väldigt starka och kompakta vilket innebär att har du en personbil kan du ha en starthjälp som ryms i handskfacket men ändå kan starta din bil 20 gånger och uppåt. 

Varför ska man ha en starthjälp?

Man vet aldrig när en olyckshändelse är framme och precis så är det med bilbatterier som dör. Kanske är ni på väg ner till stranden och glömmer att stänga av lyset eller radion, kanske ska ni in och shoppa och lämnar dörren lite öppen så lampan i bilen lyser eller så ska du ta en kort nap och låter radion stå på, för att sedan vakna till ett dött batteri.

Oavsett situation är ett dött batteri inget som går att lösa utan antingen startkablar eller en starthjälp powerbank. Startkablar kräver en annan igångsatt bil för att de ska fungera och det är inte alltid säkert att det passerar bilar villiga att hjälpa till.

Med en hjälpstartare i handskfacket blir du plötsligt helt egenförsörjande och kan starta bilen igen utan hjälp från någon annan, vart du än befinner dig! Av den anledningen är en hjälpstartare ett väldigt bra verktyg och hjälpmedel att ha i sin bil. 

Hur använder man en starthjälp?

Starthjälpare fungerar lite olika från modell till modell men principen är densamma. Placera de två kablarna på batteriet. Röd kabel ska placerar på den positiva polen och den svarta på den negativa. När kablarna sitter på startar du sedan batteriet och går in i bilen och vrider om nyckeln. 

När bilen startat tar du av kablarna igen. OBS! Ta alltid i gummihandtaget när du rör kablarna och aldrig i någon metall då strömmen är stark!

Hur länge ska man köra efter starthjälp?

När du har fått starthjälp är ditt batteri helt tomt på el och behöver därför laddas upp. Ett bilbatteri laddas när rörelseenergin från dina däck driver en generator som sedan producerar el. Det innebär att du måste ut och köra en sväng för att kunna starta bilen igen när du väl stängt av den. 

Kör i minst 20 minuter men gärna längre. Välj en landsväg eller motorväg för att generera som mest el. Är det kallt ute rekommenderas istället att köra upp emot 40 minuter. Stäng sedan av bilen hemma och du kommer kunna starta den som vanligt dagen efter!

kommunikation kris

Kommunikation under kris

Ponera att elen försvinner, mobilnät och internet blir svajigt. Då blir kommunikationen begränsad och du som privatperson har ingen aning om vad som händer i

Läs mer»