övervakningskamera

Visste du att du kan på egen hand sätta upp en övervakningskamera utan att blanda in någon annan? Många tror att man måste vända sig till något företag för att sätta upp en övervakningskamera. Men det är faktiskt väldigt enkelt att på egen hand göra sitt hem mer säkert. 

Sätta upp kamera själv

Det finns ett par regler du måste tänka på innan du monterar en övervakningskamera och börjar övervaka. Du får inte filma på allmän plats utan endast din egna tomt. Kameran får inte heller riktas mot vägen där det kan gå vanligt folk. Detta kan vara ganska knepigt men det gäller att hitta en vinkel som är laglig och som får med tjuvarna. 

Det finns många bra övervakningskameror på marknaden som du kan installera själv. Idag är det väldigt enkelt att göra allt själv då installationen sköts med appar. I regel behöver du endast ladda ner en app och installera kameran via wi-fi. Sedan kan montering ta lite längre tid men de flesta kameror är batteridrivna så ingen el dragning behövs. Batteritiden brukar ligga på ett par månader så det handlar om minimalt med underhåll. 

Sätter du upp kameran själv sparar du mycket pengar och har själv totalt övervakning över ditt hem. Du kanske inte kan koppla ihop larmtjänster men får notiser då någon rör sig i ditt område. Då kan du själv kontakta hjälp eller åka hem för att rädda ditt hem. Kameran filmar ofta av sig själv då rörelse upptäcks och raderar sedan material som du inte sparar. Alltså är det ett väldigt bra system som sköter sig själv. 

Övervakningskamera med simkort eller wi-fi?

Det finns övervakningskameror med simkort som inte kräver wi-fi för att fungera. Dessa kameror kan vara bra på ställen där det inte finns någon wi-fi att nå. Det kan vara längre bort på din egna tomt, i skogen, ute i sommarstugan eller i husbilen. Ska du ha kameran inne i huset eller precis vid entrén tycker vi däremot wi-fi är bättre då anslutningen blir stabilare och installationen är enklare. Wi-fi kameror behöver inget simkort som kostar en slant varje månad. 

Bra att tänka på

Ska du köpa en övervakningskamera gäller det att göra ett bra köp då kamerorna skiljer sig otroligt mycket. Vi rekommenderar att öka budgeten något och köpa en övervakningskamera med bra upplösning, mörkerseende och som har en smidig app. Utan en app kan du inte övervaka ditt hem från jobbet vilket de flesta vill göra. Appen kan även ge dig en notis då något rör sig framför kameran. I appen kan du även finjustera alla inställningar och exempelvis ställa in hur känslig kameran ska vara.