Villalarm utan abonnemang bäst i test

Här listar vi villalarm utan abonnemang bäst i test just nu så att du ska kunna trygga upp din bostad mot inkräktare och tjuvar, men även kunna hålla lite bättre koll på sommarstugan, när barnen kommer hem om kvällarna och ifall dit paket har levererats utanför dörren eller inte. 

Fördelarna med ett hemlarm utan abonnemang är att du själv har full kontroll på allt, det finns alltså ingen annan som kan komma in och kolla genom kameran. Det är dessutom mycket billigare att ha ett eget hemlarm istället för att gå via bolag som Verisure och Securitas. 

Villalarm bäst i test:

Villalarm utan abonnemang bäst i test

Ring Alarm 2:a generationen

Bästa övervakningskamera till hemmet

Ring Spotlight Cam

Bästa hemlarm med kamera utan abonnemang

Arlo Ultra 2

Budget: Villalarm utan abonnemang bäst i test

Minut Larmsystem

1. Ring Alarm 2:a generationen

Villalarm utan abonnemang bäst i test

Sammanfattning

Detta bästa hemlarm utan abonnemang från märket Ring är det mest fulländade valet du kan göra. Hemlarmet är väldigt enkelt att montera och du smäller utan problem upp det själv. Den välutvecklade mjukvaran är smidig att administrera och sköta och hårdvaran ger ett fullskaligt skydd. 

Systemet möjliggör även att köpa till fler komponenter och integrera övervakningskameror och smarta dörrklockor för ännu mer ökad säkerhet – allt under ett och samma paraply! Generation 2 har även blivit snyggare än generation 1, så du integrera det diskret i hemmet. 

Vad består larmet av?

Det här paketet är ett fullskaligt larm utan abonnemang vilket innebär att du inte betalar någon löpande kostnad och att du har full kontroll över hela systemet. Du får med en knappsats, basstation, en rörelsedetektor, en kontaktsensor och en rörelseförlängare.

För att skydda hela sitt hem, oavsett om det är en lägenhet eller en villa, kommer det krävas att köpa till någon eller några rörelsedetektorer och kontaktsensorer. Kontaktsensorerna, rörelsedetektorerna och knappsatsen drivs på batteri medan basstationen, som är själva hjärnan, drivs på ström ur kontakten.

Vid strömavbrott har basstationen ett backup-batteri på 24 timmar. Själva ljudsignalen är på 104 dB och det går att köpa till fler signaler för att stressa tjuven på bästa sätt. 

Montering och funktion

Rörelsedetektorn monteras i ett hörn så att den riktas mot en plats där en oinbjuden inkräktare kommer röra sig. När larmet är på och detektorn känner av en rörelse kommer du sedan bli varnad i mobilen. Om du har husdjur hemma kan du ställa in så att den inte larmar vid djurs rörelser, utan enbart vid människors. 

Kontaktsensorn monteras med maget och klister vid dörrar och fönster. När dörren eller fönstret i fråga sedan öppnas får du en notifikation i mobilen och / eller hör en plingande signal i huset. Detta är supersmidigt för att få reda på när barnen kommer hem efter skolan, eller bli mer uppmärksam på när någon öppnar dörren och på så sätt skydda sig mer.

På knappsatsen finns det tre lägen att välja mellan. De tre är:

  • Hemma: aktiveras när du är hemma, exempelvis på natten, och låter dig då röra dig inuti huset men om någon bryter en kontaktsensor, alltså öppnar en dörr eller ett fönster, så börjar larmet ljuda.
  • Borta: aktiveras när du är på jobb, semester eller annat och inte är hemma. Då är både kontaktsensor och rörelsedetektor aktiverade och kommer larma om fönster / dörr öppnas eller en rörelse upptäcks i huset.
  • Avaktiverat: larmet är avstängt och du kan röra dig hur du. 

 

Koppla larmet till smidig app

Larmet kopplas till Rings egna app i mobilen där du får notifikationer men även kan ändra inställningar och se batterinivåer. Appen är gratis men det går att betala för en mer utvecklad variant om man vill ha tillgång till ännu fler funktioner.

Ett exempel på en sådan funktion är att du kan installera panikknappar i huset och om du trycker på en sådan får förvalda nödkontakter ett SMS om att du behöver hjälp. Detta är bra för äldre personer som riskerar att ramla och bli liggande. Har de då en nödknapp i fickan kan de kommunicera sitt läge till omvärlden. 

Utöka larmet med kameror och fler tillbehör

Du kan köpa till alla delar till ett förmånligt pris för att på så sätt utöka ditt larmsystem. Du får även med en räckviddsförlängare vilket gör att du kan se till så all hårdvara ständigt har kontakt med basstationen. Det gör att du kan larma även garaget och uterummet.

Sammanfattat är verkligen detta villalarm utan abonnemang bäst i test på marknaden. Vill du dessutom installera kameror, vilket vi varmt vurmar för, integrerar du det på det absolut smidigaste sättet med Rings system. 

Återförsäljare:

2. Ring Spotlight Cam

Bästa övervakningskamera till hemlarm Ring

Ifall du vill koppla in en övervakningskamera till ditt Ring hemlarm är det här den bästa kameramodellen. En övervakningskamera är nämligen ett väldigt bra komplement om man vill skydda sitt hus, och denna kamera har ingen tredje part larmcentral tillgång till, utan den ingår i ditt slutna system.

Den kopplas enkelt in tillsammans med Ring Alarm och du kan via appen både se vad som händer i realtid men även sätta på så att larmet ljudet om kameran upptäcker rörelse, perfekt komplement till en rörelsesensor inomhus, i garaget eller utanför en viss dörr. 

Kameran filmar i 1080p HD och du kan tala med den framför kameran tack vare tvåvägskommunikationen med högtalare och mikrofon. Nackdelen med kameran jämfört med Arlo är att den har lite sämre mörkerseende samt är lite större.

Storleken kan dock anses som positiv då den kan ge avskräckande effekt. Nackdelen är att det är lättare att undvika att hamna på bild. 

Även kameran har en larmsiren på 110dB vilket signalerar till tjuven att den är upptäckt. Kameran har även rörelseaktiverade strålkastare som tänds för avskräckande effekt. Själva kameran drivs av uppladdningsbara batterier. 

Återförsäljare:

3. Arlo Ultra 2

Bästa hemlarm med kamera utan abonnemang

Sammanfattning

Fördelen med hemlarm med kamera utan abonnemang är främst att du har full kontroll över vad kamerorna ser. Det finns alltså ingen larmcentral som har tillgång till dem utan du strömmar och spelar in allt i din mobiltelefon. 

Det här systemet från Arlo består utav 4 stycken kameror som filmar i HDR 4-k-upplösning. Tack vare mörkerseende och belysning får du även bra upplösning när mörket har fallit. Trots mörker mäktar den med att filma i färg.

Kameran aktiveras vid rörelse

Kamerorna aktiveras när de upptäcker rörelse. Om en kamera i hushållet känner av rörelse aktiveras alla husets kameror diskret för full uppsyn. Du kan välja ifall du vill att kameran ska reagera på djur och / eller människor. Så fort rörelse upptäcks får du en notis.

För att du inte ska få notiser hela tiden kan du markera en viss zon i videon du till få notiser från, exempelvis enbart din uppfart. 

Inbyggd belysning

Den inbyggda belysningen kan även ställas in så att den tänds på rörelser, något som är avskräckande för tjuven och praktiskt för dig under vintern. Du kan även föra ett samtal med den som syns framför kameran vilket öppnar många möjligheter då du exempelvis kan berätta för ett postombud att lämna paketet utanför dörren, eller förklara för en oinbjuden att polisen är på väg. 

Info om kameran 

Själva kameran monteras upp med magnetfäste och drivs av batterier med upp till 6 månaders batteritid. Kameran i sig filmar med en vidvinkel på 180 grader, något som innebär att du har en enormt bra överblick på vad som sker. Du kan zooma upp till 12 gånger i högupplöst bild för att urskilja detaljer och undersöka saker närmare. Detta görs i mobilappen. 

Skalet står emot kyla, vind, regn och solsken bra vilket gör att detta är en bra övervakningskamera utomhus. Du kan därför både placera den inomhus, i garaget eller vid uppfarten.

Enkel och smidig app med många funktioner 

När du köper kitet ingår 3 månaders gratis abonnemang som låser upp en rad fiffiga funktioner. I appen kan du till exempel markera zoner i videon, zoner som ifall det upptäcks rörelse i sedan leder till att du får en notis.

Via abonnemanget kan du också spara inspelad video i molnet i upp till 30 dagar. När dessa tre månader har gått kostar abonnemanget 29 kr/kamera eller 99 kr för husets alla kameror. Självfallet kan du använda kamerorna även utan abonnemang, då med tillgång till lokalt sparad video, livestreaming, notiser vid rörelse och zoom. 

Avslutningsvis

Avslutningsvis vill vi säga att vi verkligen rekommenderar detta paket från Arlo om du säker det bästa hemlarm med kamera utan abonnemang till ditt hem. Priser står verkligen i proportion till vad du får, du slipper oroa dig för att någon annan kollar genom kamerorna och du kommer undan mycket billigare än med exempelvis Verisure eller Securitas i längden. 

Återförsäljare:

4. Minut Larmsystem

Budget: Villalarm utan abonnemang bäst i test

Sammanfattning

Vill du hålla ett extra öga på din bostad med ett hemlarm utan abonnemang men inte lägga ner så mycket pengar? Detta larm från Minut är helt klart det bästa larm utan abonnemang till lägst kostnad! 

Känner av krossat glas, tryckförändringar och rörelse

Den ser ut exakt som en brandvarnare och monteras på samma sätt, men utöver att hålla koll på och varna ifall det blir en rökutveckling så skyddar den mot inbrott. Du ställer in den utefter egna önskemål så att den låter ifall rörelse, tryckförändring, ljudet av krossat glas eller rök upptäcks. 

För det första känner den av rörelser runt omkring sig. Du kan ställa in så att larmet känner av när din mobil har lämnat hemmet och enbart skickar notiser vid rörelse då, eller så kan du ställa in det manuellt om du lämnar hemmet men det är kvar någon annan. 

För det andra känner brandvarnaren av förändringar i temperatur, tryckförändringar och kan känna igen ljudet av krossat glas, något som innebär att den kommer varna ifall inbrottstjuvar tar sig in på det sättet. För det tredje kan även ljudsensorn höra andra brandlarm och därför varna dig om larmet går i något annat av dina rum! 

Inget betalabonnemang krävs 

Det krävs inget betalabonnemang för att det här brandlarmet ska fungera, utan allt sker via gratisappen. Du kopplar larmet till ditt wi-fi och sedan installerar du enkelt appen mot varnaren. Ifall någon skulle göra inbrott och förstöra larmet får du även en notis om att det har utsatts för sabotage och kan agera därefter. 

Ifall du tycker det är obehagligt med kamera och molnlagring är detta även det bästa alternativtet då all lagring sker lokalt och den inte spelar in någon bild eller ljud. Batteritiden är 3 månader och laddas upp med medföljande USB-C. En varmare täcker hela 50 kvadratmeter. 

Skydda sommarstuga mot mögel

Montera larmet i sommarstugan eller fritidshuset för att hela tiden via appen kunna hålla koll på temperaturen och om det råder någon mögelrisk. Perfekt för dig som vill hålla ett extra öga på fritidshuset som kanske står tomt och övervakat under många perioder. 

Sammanfattningsvis är detta ett hemlarm utan abonnemang som lämpar sig väldigt bra för villan, lägenheten eller fritidshuset för den som vill få stort skydd till lågt pris. 

Återförsäljare:

Frågor och svar om hemlarm

Behövs hemlarm?

Idag behövs hemlarm mer än någonsin. Inbrottsligor har blivit bättre på sitt jobb på grund av olika faktorer. Exempelvis har de tillgång till bättre och tystare verktyg, men de har även lättare att luska ut om du är borta på semester eller inte tack vare sociala medier. 

Eftersom allt fler hushåll skaffar hemlarm blir du dessutom extra utsatt om du är det enda hushållet i kvarteret som inte har ett inbrottslarm. Om en inbrottstjuv ser dekalerna med hemlarmssymbolen fungerar det i många fall avskräckande då tjuven vet att den har begränsat med tid på sig att jobba, samt löper större risk för att bli identifierad då regplåtar, ansikte eller andra signalement kan fastna på bild. 

Vad kostar hemlarm utan abonnemang?

Det går inte att ge något exakt svar på den frågan eftersom kostnaden beror helt på hur stor bostad du har och hur mycket av den som du vill skydda med larmet. Det går att komma undan riktigt billigt och köpa ett Minut Larmsystem för 1390 kr och sätta i hallen, precis som det går att investera i kameror inomhus och utomhus, flera rörelsedetektorer samt kontaktsensorer på alla dörrar och fönster, något som kan kosta upp emot 25 000 – 30 000 kr.

En sak är i alla fall säkert: du kommer undan mycket billigare om du bygger ditt eget hemlarm kontra om du ska gå via exempelis Verisure eller Securitas. Detta dels eftersom hårdvaran och mjukvaran är billigare, dels eftersom du inte behöver betala någon som kommer och installerar larmet. 

Varför köper man ett hemlarm utan abonnemang?

Det kan finnas flera olika anledningar till att man vill skydda sitt hem med ett hemlarm utan abonnemang. 

För det första innebär ett egenbyggt hemlarm att du kommer undan mycket billigare i längden då hård – och mjukvara är billigare, det vill säga den fysiska utrustningen och appen som du styr allt med.

För det andra har du själv full kontroll över systemet vilket innebär att ingen annan kan kolla genom dina kameror, något som många tycker känns mycket tryggare rent integritetsmässigt.

För det sista är inte ett hemlarm utan abonnemang kopplat till någon larmcentral vilket innebär att du själv får agera utifrån den information du har. Har du kameror kan du naturligtvis ta mer grundade beslut. Olika sätt att agera kan vara att åka hem själv, ringa en granne eller ringa polisen! 

Vilket hemlarm utan abonnemang är bäst?

Vi tycker att Ring Alarm tillsammans med Ring Spotlight Cam utgör det bästa larmet utan abonnemang. Det ger ett fullskaligt skydd, är väldigt användarvänligt och enkelt att installera samt ger möjligheten att smidigt bygga ut systemet om man vill.

Vad menar ni med hemlarm utan abonnemang?

Med ett hemlarm utan abonnemang syftar vi på larm som inte är kopplade till en larmcentral som kan kolla i dina kameror och som har yttersta ansvaret. Med ett hemlarm utan abonnemang är det istället du som har tillgång till kamerorna.

Du kan idag köpa till en abonnemangstjänst till de flesta hemlarm som ger ytterligare funktioner såsom lagring av video i molnet. Dessa abonnemang är mycket billigare än Verisure och Securitas som brukar kosta mellan 300 – 400 kr / månad. 

kommunikation kris

Kommunikation under kris

Ponera att elen försvinner, mobilnät och internet blir svajigt. Då blir kommunikationen begränsad och du som privatperson har ingen aning om vad som händer i

Läs mer»