Bästa virusskydd

Ett virusskydd skyddar dina personliga uppgifter och filer online och håller din dator ren från skadliga filer och attacker. Det bästa virusskyddet ska göra dagliga skanningar samt skanna allt som laddas ner på din dator. Att använda sig av ett virusskydd är väldigt simpelt och det är bara en installation bort från att din dator ska bli tryggare. 

Ett bra virusskydd identifierar filer och rensar bort dom från din dator. Vissa virus är idag väldigt smarta och du märker inte ens av dom. Vissa virus kan samla in viktiga uppgifter och kan användas för att kapa din identitet. En del virusskydd funkar även på webbläsaren vilket gör att du skyddas från skadliga webbplatser och filerna du laddar ner granskas av virusskydden innan. 

Idag är virusskydd väldigt billiga, även dom bästa virusskydden. Oftast binder man upp sig i ett år men det går också att betala månadsvis. Många virusskydd går att köpa fysiskt i butik men utbudet online är mycket större. Ett bra komplement till ditt virusskydd är ett VPN som ger dig en anonym IP och extra skydd. 

Virusskyudd bäst i test:

bästa virusskydd f-secure

Ett heltäckande virusskydd

F-secure Total

Bästa virusskydd kaspersky

Bästa virusskyddet sett till pris

Kaspersky virusskydd

Bästa virusskyddet

Bästa virusskyddet 2022

Norton 360 Deluxe

Bästa antivirussprogram

Ett heltäckande virusskydd

Totalt-AV total security

virusskydd

Ett säkert antiviruspaket

Avast ultimate

bästa virusskydd f-secure

1. F-secure Total

Ett heltäckande virusskydd

F-secure total har allt du kan tänkas behöva i ett virusskydd och i total paketen ingår tre skydd så att du har skydd på din stationära dator, din laptop och din mobiltelefon eller surfplatta. F-sercure har varit med i branschen länge och är ett omtyckt virusskydd av många. 

Några grymma funktioner förutom virusskydd som ingår i total paketet är: Wi‑Fi-skydd (perfekt för dig som jobbar lite överallt), VPN, spårnings­skydd, kill switch, lösen­ordshanterare, autofyll för inloggning­suppgifter och identitets­övervakning online. Alla dessa saker är grymma funktioner som ökar både din dators säkerhet men även din personliga säkerhet, särskilt om du brukar koppla upp dig på allmänna wifi nätverk. 

Är du osäker kan du prova F-secure total helt gratis i 30 dagar och ganska snabbt märker man snabbt om det är något för en att ha. Alla behöver inte ha alla typer av funktioner och därav är testperioden perfekt att prova. 

Återförsäljare:

Bästa virusskydd kaspersky

2. Kaspersky virusskydd

Bästa virusskyddet sett till pris

Kaspersky är ett billigare virusskydd än Norton, men saknar däremot vissa funktioner som Norton har. Väljer man dock premium versionen av Kaspersky som kostar 350 kronor har man liknande funktioner Norton har och det är enligt oss en ganska bra deal. Det billigaste alternativet för 200 kronor ger dig antivirusskydd i realtid, skydd mot nätfiske och bättre prestanda. 

Det dyraste programmet har förutom vanligt antivirusskydd även Betalningsskydd, VPN för att göra dig mer anonym online, webbkameraskydd, blockering av barnförbjudet innehåll, hantering av skärmtid och smarta funktioner för att ditt barn ska vara tryggare på internet. Den näst dyraste har allt vi listade över förutom en gps funktion det dyraste programmet har. På Kaspersky webbplats som vi länkar nedan går det att läsa exakt vad alla skydd gör. 

Kasperskys virusskydd har vunnit flera tester likt Norton och har funnits länge så dom har hunnit stöta på dom flesta problemen på vägen så att du behöver minimal kontakt med supporten. Något vi gillar extra med kasperskys skydd är betalningsskyddet, där du kan göra alla dina betalningar från en krypterad webbläsare. 

Återförsäljare:

Bästa virusskyddet

3. Norton 360 Deluxe

Bästa virusskyddet 2022

Norton 360 är ett komplett virusskydd som kan skydda alla dina enheter med de senaste teknikerna inom virusskydd. För ungefär 500 kronor om året får du ett komplett och säkert skydd som söker igenom datorn dagligen och tar aktivt bort skadliga filer som på något sätt kan tagit sig till din dator eller mobila enhet. 

Norton finns i olika versioner där premium versionerna har lite mer skydd som exempelvis föräldrakontroll, VPN på flera enheter, Safecam för pc, Darkweb monotoring och andra säkra skydd som kan tänkas behövas. Virusskyddet har även en password manager som sparar dina lösenord tryggt och säkert. En lösenordhanterare är bra på det sättet att du kan ha olika lösenord på alla webbplatser och tjänster utan att ha problem att komma ihåg alla lösenord. Att använda sig av flera olika lösenord är en börda för angripare.

Med Nortons VPN kan du även surfa anonymt och förhindra attackerare att ta reda på din identitet, detta förhindrar identitetskapningar. Enligt Norton själva återbetalar dom även pengarna om du mot förmodan skulle få virus och deras tekniker inte skulle kunna få bort det. Detta tycker vi visar på att dom verkligen tror på sin produkt. 

Detta virusskydd har även vunnit flera tester innan och har varit med i PC mag flera gånger. Med Safecam kan du även hålla din webbkamera säker och hindra angripare att spionera på dig medan du arbetar. 

Återförsäljare:

Bästa antivirussprogram

4. Totalt-AV total security

Ett heltäckande virusskydd

Total-Av är ett säkert virusskydd som är väldigt lätt att jobba med och skyddar din dator till max. Detta virusskydd finns även som gratis version, men med total security paketet är du totatalt skyddad mot alla möjliga virus och trojaner. 

Detta virusskydd är riktigt bra för dig som vill bli mindre spårad online men inte vill gå helt inkognito med ett VPN. Det ingår ett VPN i total security paketet men det finns även funktioner som webbläsarrensare och -hanterare samt en funktion som blockerar spårar-cookies. Virusskyddet är även helt kompatibelt med Windows, Mac, Android och Ios vilket gör att du kan använda virusskyddet på alla dina enheter. 

Lösenordshanteraren för total security är riktigt bra eftersom den genererar lösenord automatiskt när du skapar nya konton och sparar dessa lösenord i lösenordshanteraren. Detta gör att du alltid har nya säkra lösenord vilket gör det extra svårt för en hackare att komma åt dina konton. 

Återförsäljare:

virusskydd

5. Lumonite Vector

Perfekt för höst och vintermörkret

Avast Ultimate är ett riktigt bra virusskydd för dig som inte vill bli spårad online. Detta virusskydd har bra funktioner för att blockera spårare från att samla in och dela dina data. Du kan även upptäcka vem som försöker spåra dig och blockera spårningen på en gång helt automatiskt. 

Avast rensar bara inte virus riktigt bra, utan även skräpfiler som lagras på datorn och som inte fyller någon funktion. Genom att rensa dessa filer blir din dator snabbare och mår bättre. Du får även mer lagringsutrymme vilket är positivt. 

Vill du få en känsla för virusskyddet finns en gratis version som det inte finns någon testperiod på. Denna gratisversion är faktiskt ganska bra som ett grundläggande skydd men är definitivt inte lika bra som det heltäckande skyddet. 

Återförsäljare:

Är ett virusskydd värt det?

Denna fråga är ganska svår att fråga på men det är aldrig fel med ett bra virusskydd. Laddar du aldrig ner något eller klickar på något skumt kan du klara dig långt på den inbyggda virusskyddet i operativsystemet. Men laddar du ner grejer rekommenderar vi ett virusskydd eftersom då söker skyddet igenom alla filer före det landar på din dator. Med ett bra virusskydd kan du även göra sökningar lite då och då för att identifiera virus. 

Vill du ha ett virusskydd rekommenderar vi att köpa i alla fall ett år. Då brukar månadskostnaden vara väldigt låg och bra. Du kan även testa i en månad men då blir det även dyrare.

kommunikation kris

Kommunikation under kris

Ponera att elen försvinner, mobilnät och internet blir svajigt. Då blir kommunikationen begränsad och du som privatperson har ingen aning om vad som händer i

Läs mer»