Bästa pannlampa

En pannlampa är ett riktigt bra verktyg för arbete där man inte har tillgång till någon ljuskälla. Exempelvis när man ska ner i grunden på huset eller när man vill ut o jogga under höstens mörkare timmar. Den bästa pannlampan har ett schysst pris, lyser starkt och en bra batteritid. 

Vad som är den bästa pannlampan för dig beror mycket på vad syftet med pannlampan är. Ska du utföra arbete på nära håll kanske inte räckvidden är i fokus, men batteritid och passform är viktigt. Ska du ut o jogga i mörkret är förmodligen vikten och passformen viktig för att du inte ska störas av pannlampan. 

Pannlampor sträcker sig ofta i pris på mellan 200 kronor till uppemot ett par tusenlappar, beroende på hur avancerad pannlampan är. Ska du ut på ett rejält äventyr kan en dyrare pannlampa vara att föredra eftersom pannlampan spelar en så stor roll in i aktiviteten. 

En pannlampa kan vara till stor nytta i Sverige då halva vårat år är konstant mörker på eftermiddagen. Med en pannlampa kan du fortfarande vara ute och jogga eller rasta hunden. Pannlampan funkar också lite som en reflex eftersom den lyser upp tydligt vart du är. Går du längst landsväg rekommenderar vi en reflexväst kombinerat med en pannlampa för bästa säkerhet. 

Pannlampor bäst i test:

bästa pannlampan

Bästa pannlampan

Petzl Swift RL Lamp

pannlampa offpist

Bästa pannlampan för offpist och äventyr

Black Diamond Icon 700 Headlamp

billig pannlampa

Bästa billiga pannlampan

Urberg Headlamp COB 320

bästa pannlampa jogging

Bästa pannlampan för jogging

Silva Trail Speed 5R

pannlampa lumonite

Perfekt för höst och vinter mörkret

Lumonite Vector

Pannlampa

Bästa pannlampan för fartfyllda aktiviteter

M Tiger Sports Hyperion-II Head Light-Kit

bästa pannlampan

1. Petzl Swift RL Lamp

Bästa pannlampan

Petzl Swift RL Lamp är en riktigt bra pannlampa som har ett bra pris och lyser upp mörkret riktigt bra. Ljusstyrkan ligger på hela 900 lumen vilket gör att du enkelt kan lysa upp en mörk skogsstig utan problem under de mörkare månaderna. 

Något unikt i denna prislapp är att pannlampan använder en reaktiv-Ljus-teknik som analyserar omgivningsljuset och ändrar ljuset efter det. Pannlampan har ett IPX4 vattenskydd så att du även kan nyttja lampan i regn. Räckvidden är på 150 meter och batteritiden på 30 timmar vilket är riktigt bra för en pannlampa utan ett stort batteri bak på huvudet.

Vikten är på endast 100 gram och det sitter ingen stort och tungt batteri på baksidan. Detta gör att pannlampan lämpar sig riktigt bra för aktiviteter som klättring och löpning. Pannlampan finns i flera färger och recensionerna från tidigare kunder är riktigt bra. Petzl är ett respekterat företag i klättervärlden och deras produkter håller ofta väldigt hög kvalité. 

Återförsäljare:

pannlampa offpist

2. Black Diamond Icon 700 Headlamp

Bästa pannlampan för offpist och äventyr

Black Diamond Icon 700 Headlamp är pannlampan för dig som gillar äventyr och offpiståkning. Denna pannlampa passar utmärkt för dom aktiviteterna och har en batteritid på hela 175 timmar. Söker du en lampa för jogging finns det varianter utan stora batterier, men då får du lägre batteritid. 

Fördelen med det stora batteriet är att pannlampan kan användas för expeditioner som måste utföras innan solen gått upp. Pannlampans starkaste ljusstyrka håller 8 timmar i sträck vilket gör att du har en hel natts klättring innan lampan börjar bli svagare och lyser med 0.25 lux, vilket den kan göra i 60 timmar. Med de lägre inställningarna kan man lysa i hela 175 timmar. 

Pannlampan lyser upp 140 meter framför dig vilket är viktigt då man åker offpist och behöver planera sin åkning. Vikten är på 300 gram vilket inte är supertungt, speciellt inte om du fäster pannlampan korrekt. Black diamond har tillverkat utrustning för klättring, skidåkning och fjällsporter sedan 1989 och vi har endast positivt att säga om deras produkter. 

Återförsäljare:

billig pannlampa

3. Urberg Headlamp COB 320

Bästa billiga pannlampan

199 kronor kostar Urberg Headlamp COB 320 och är en riktigt prisvärd pannlampa som lyser upp mörkret ordentligt med 320 lumen. Pannlampan har ett mått 63x35x45 mm och en låg vikt på endast 59 gram vilket gör den oerhört smidig att ha på sig. 

Pannlampan tre stycken AAA batterier och kan då lysa i hela 97 timmar vilket är ruskigt bra för en pannlampa i denna prisklass. Räckvidden är något låg på endast 22 meter, så den passar bäst för vandring i skogen och arbete på nära håll i mörker. 

Ska du jogga i lite svårare terräng kan denna pannlampa vara ganska skumpig i och med att den endast sitter fast med ett band runt huvudet. Så gillar du att jogga i mörker är detta förmodligen inte pannlampan för dig. Men annars passar den perfekt som vanlig pannlampa. 

Återförsäljare:

bästa pannlampa jogging

4. Silva Trail Speed 5R

Bästa pannlampan för jogging

Silva Trail Speed 5R är en riktigt bra pannlampa för dig som gillar att jogga när det är mörkare ute. Batteritiden är inte den bästa men detta gör förmodligen inte något om du inte joggar i över 10 timmar. En anledning till den lägre batteritiden är för att lampan är riktigt bra då den väl är igång. 

Just denna pannlampan är gjord för löpning och skumpar inte runt på huvudet under turen. Batteriet väger 85 gram och allt som allt väger pannlampan 178 gram vilket är lagom mycket för att inte börja kompromissa på prestandan. 

Lampan har 1200 lumen och en räckvidd på 160 meter vilket är ruskigt bra för en pannlampa. En bra funktion är att lampan ändras och optimerar ljusbilden efter din aktivitet, exempelvis blir ljuset svagare när du kollar ner. Företaget Silva skapades av tre uppfinningsrika orienteringsmästare och deras utrustning har vi endast god erfarenhet av. 

Återförsäljare:

pannlampa lumonite

5. Lumonite Vector

Perfekt för höst och vintermörkret

Lumonite Vector är en grymt bra pannlampa som lämpar sig för utomhusaktiviteter, arbetet och för fiske eftersom pannlampan är vattentät. En fulladdning tar 3 timmar och ger dig 25 timmar av belysning. 

Denna pannlampa lämpar sig bra för dig som inte vill hålla på med batterier och vill ladda pannlampan med en laddare. Lampan har en stöttålighet på 1.5 meter vilket gör att den passar även för aktiviteter där pannlampan riskerar att flyga av. 

Konstruktionen är robust och pannlampan sitter stadigt på huvudet med ett band runt om samt ett band som sträcker sig över huvudet. Pannlampan tål en nedsänkning i vatten på upp till 2 meter så ska du ut i regnet behöver du absolut inte oroa dig. 

Återförsäljare:

Pannlampa

6. M Tiger Sports Hyperion-II Head Light-Kit

Bästa pannlampan för orientering, skoteråkning och andra fartfyllda aktiviteter

Denna pannlampa är en dyrare variant byggd för att klara aktiviteter där belysningen är väldigt viktig. M Tiger sports lämpar sig bra för aktiviteter som cykling, orientering samt skoteråkning och enduro där belysningen kan vara livsviktig. 

Denna pannlampa har flera möjligheter för att fästas på exempelvis hjälmar, styren och andra tänkbara platser så att du ska få så bra sikt som möjligt. Max ljusstyrkan är på 3800 lumen och lampan lyser upp en mörk skog oerhört bra. 

Ljusbilden har en bra längd men även bra styrka och bredd för att identifiera alla träd och hinder som kan vara i vägen. Pannlampan består av 4 st Cree XML-U3-LED lampor som drivs från ett 7,4V batteri 14 Ah vilket ger dig mer än 2 timmar brinntid på max effekt. Det finns även en tillhörande fjärrkontroll till pannlampan för att kunna ändra ljuset enklare.

Återförsäljare:

kommunikation kris

Kommunikation under kris

Ponera att elen försvinner, mobilnät och internet blir svajigt. Då blir kommunikationen begränsad och du som privatperson har ingen aning om vad som händer i

Läs mer»