Bästa powerbank

En powerbank är ett grymt bra verktyg för när du är på resandefot och behöver extra ström i telefonen eller i andra elektroniska enheter. Den bästa powerbanken har en hög kapacitet, kan ladda flera typer av enheter och har bra kvalité så att den håller i flera år framåt. 

När vi testar powerbanks kollar vi främst på alla dom elektroniska specifikationerna, det vill säga hur mycket mAh batteriet har, hur mycket ampere som powerbanken utstrålar och vilken typ av batterier som sitter i powerbanken. Det är dessa specifikationer som säger det mesta om en powerbank. 

Bortsett från dom elektroniska specifikationerna är även priset viktigt. En del powerbanks är överprisade medan andra ligger rätt bra i pris och erbjuder mycket powerbank för pengarna. En annan sak vi tittar på är hur mobil powerbanken är och hur mycket kvalité man får för pengarna. 

Powerbank bäst i test:

En powerbank med mycket kraft

Anker PowerCore Elite Powerbank

Bästa powerbanken för preppers

4Smarts JumpStarter IGNITION

bra powerbank

En prisvärd powerbank

GP Powerbank Voyage 2

Bästa billiga powerbank

iiglo Powerbank 10000 mAh

Ett rejält kraftverk för överlevaren

Xtorm XP300U Portabel kraftstation 281 Wh

Bästa powerbank med solceller

Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh

1. Anker PowerCore Elite Powerbank

En powerbank med mycket kraft

Är du ute efter ett riktigt kraftpaket som kan ladda din telefon flera gånger om är Anker PowerCore Elite Powerbanken för dig. Det är en dyrare powerbank men som har väldigt hög kapacitet och kvalité så priset är motiverat. 

Med denna powerbank kan du ladda upptill 4 enheter samtidigt och ladda allt från telefoner, surfplattor till laptops. Du har både USB portar samt USB-C portar för effektivare laddning och för enheter som endast har USB-C. 

Med 25600 mAh kan du ladda de flesta telefoner över sju gånger när powerbanken är fulladdad. Detta gör att denna powerbank passar perfekt att ha med på en längre vandring eller att ha som en extra grej hemma för ökad säkerhet. En surfplatta kan du ladda ungefär 2 gånger och en vanlig laptop kan du ladda en gång. 

Tack vare en 100 watt Power Delivery-ingång kan du ladda upp powerbanken till full kapacitet på 2.5 timmar. Powerbanken har ungefär storleken av en smartphone vilket gör den väldigt smidig att ha med sig. Givetvis finns det kraftigare powerbanks än denhär, men då är även storleken mycket större. 

Återförsäljare:

2. 4Smarts JumpStarter IGNITION

Bästa powerbanken för preppers

4Smarts JumpStarter IGNITION är en riktigt bra powerbank för överlevnad och prepping. Varför? Jo för att den kommer med en vätska med startkablar till bil och massor med andra typer av laddare så att du kan ladda alla möjliga olika enheter. 

Att kunna starta en bil med en powerbank är riktigt bra i prepping syfte och att ha denna powerbank fulladdad i hemmet eller i bilen är en riktigt bra åtgärd för om elen skulle gå. Powerbanken har även en stark lampa så att du kan hitta i mörkret när strömmen har gått. 

Med 13,800 mAh kan du ladda och starta allt möjligt, motorcykelbatterier, båtmotorer och andra fordon som stått stilla en längre stund. Givetvis kan du även ladda telefonen, surfplattan eller datorn. Detta är en perfekt powerbank för camping och husvagnen eftersom du även kan ge ström till exempelvis vattenkokare eller varför inte en dammsugare. 

Totalt får du med 8 st olika laptopportar vilket gör att du nästan alltid har en port för alla möjliga laptops. Det följer även med olika typer av Lightning kablar för att ladda olika typer av mobiler, kameror och andra elektroniska enheter. Powerbanken väger ett halvt kilo så den kanske inte är optimalast för en längre vandring där vikten är viktig att hålla nere. Men är ström viktigt på vandringen så är den fortfarande ganska smidig att ta med sig eftersom måtten på 165 x 79 x 40 mm inte tar upp super mycket plats. 

Återförsäljare:

bra powerbank

3. GP Powerbank Voyage 2

En prisvärd powerbank

GP Powerbank Voyage 2 är en prisvärd powerbank som ger dig riktigt bra strömförsörjning för ett par hundralappar. Storleken är perfekt att bära med sig under resan eller vandringen och ger fortfarande så mycket ström att den är värd att ta med. 

Med denna powerbank kan du ladda din telefon upptill 4 gånger. Du hittar ett 2 USB utgångar och 1 USB-C utgång för snabb laddning. Powerbanken har 10000 mAh vilket gör att du kan ladda de flesta enheterna. En fulladdning tar 4.5 timmar vilket är relativt fort. 

Designen är minimalistiskt och säker så att powerbanken håller sig i skick. Den bästa powerbanken ska klara ett par stötar och detta gör denna powerbank eftersom den är byggt med ett metallhölje med gummiklädda kanter. Enligt M3 har även denna powerbank blivit bäst i test vilket tyder på en riktigt bra powerbank. 

Omdömena från tidigare kunder är även riktigt bra vilket är positivt. Måtten är på 70 (W) x 135 (H) x 13,5 (T) mm och vikten är på endast 233 gram vilket gör att den är smidig att ha med sig. Både längden och vikten kan jämföras med en smartphone för att få en tydligare bild över hur mycket plats powerbanken tar. 

Återförsäljare:

4. iiglo Powerbank 10000 mAh

Bästa billiga powerbank

För 249 kronor kan du köpa en iiglo Powerbank med 10000 mAh som gör att du kan ladda din telefon flera gånger om eller ladda flera enheter samtidigt. Unikt för denna powerbank är att den har en liten digital display som visar hur mycket kräm det är kvar i batterier. Detta ger en mer precis övervakning kontra det vanligaste systemet som visar pluppar. 

Designen är kompakt, enkel och snygg. Samtidigt väger powerbanken endast 235 gram vilket gör den perfekt att ha med sig på resan eller på en längre vandring där vikten är allt. Du har både USB och USB-C med Quick Charge 3.0 vilket bidrar till snabbare laddning. 

Formen är något kortare än en smartphone men däremot bredare. I vilket fall som helst är denna powerbank väldigt kompakt och enkel att ha med sig, utan att kompromissa för mycket på prestanda. 

Återförsäljare:

5. Xtorm XP300U Portabel kraftstation 281 Wh

Ett rejält kraftverk för överlevaren

Är du ute efter rejäl strömförsörjning som passar i sommarstugan, i hemmet när strömmen går eller för campingen har du hittat rätt. Denna portabla kraftverket är lite mer än bara den vanliga powerbanken. 

Detta kraftverk kan du ladda via solpaneler samt traditionell via ett uttag. Den är perfekt att ha med sig till campingen för att driva ett kylskåp, en mikro eller kanske en TV för lite mer underhållning på kvällen. Detta är en perfekt prepper pryl för dig som vill ha ström länge när den väl går. Med detta kraftverk kan du ladda in princip allt tack vare 78000 mAh.

Med powerbanken följer flera typer av laddare med och en laddare för att ladda självaste kraftverket. Du kan ladda kraftverket med medföljande nät- eller billaddare eller med solpaneler vilket gör detta till en riktig överlevnadslåda. 

Denna version är uppgraderad från den förra med 33 % snabbare laddning än innan. Det följer även med en förvaringsväska så att inte kraftverket går sönder och för att du kan enkelt ta med dig alla typer av kablar som kan tänkas behövas. 

Återförsäljare:

6. Xtorm Powerbank med solcellsladdning 10000 mAh

Bästa powerbank med solceller

Söker du efter en powerbank som är både stöt och vattentålig är denna powerbank från Xtorm rätt för dig. Den passar perfekt att ha med sig på båtsemestern för exempelvis kajakäventyr. Du kan även ladda powerbanken med solceller vilket är väldigt praktiskt när man är ute i vildmarken och inte har något uttag i närheten. 

Kraften är på 10 000 mAh vilket räcker till att ladda upp din telefon ungefär 3 gånger. Att ladda med solceller tar givetvis lite tid, men ska man endast använda telefonen för något samtal eller för några SMS funkar det utmärkt. Du kan även ladda flera enheter samtidigt men givetvis drar det ner hur många gånger du kan ladda din egna mobil. 

Powerbanken stängs av automatiskt när telefonen är fulladdad, vilket är perfekt om du laddar på natten och vill spara all el som går. Under en varm sommardag i Sverige eller utomlands på varmare breddgrader krävs endast 3 timmar i solen för att ladda en mobilt fullt med solcellsladdningen. 

Återförsäljare:

Varför du ska ha en powerbank

Är du ute mycket på resandefot är en powerbank nästan ett måste. USB uttag som är för offentligheten kan vara hackade och fyllda med sådant som du inte vill ha på din enhet. Vill du vara på den säkra sidan skaffar du en powerbank som du har bättre koll på. En powerbank kan rädda livet på dig om du är ute själv i skogen under tvivelaktiga förhållanden. Det är en billig försäkring som väger lite och är enkel att ha med sig. En del powerbanks kan ladda flera telefoner flera gånger om vilket är perfekt under en vandring. Det finns även powerbanks med solceller vilket är perfekt i vildmarken under sommaren. 

En kraftfull powerbank som 4smarts kan även starta en bil vilket är oerhört praktiskt. Denna powerbank kan till och med starta datorer, radios, högtalare och mycket mer. Det är en riktigt bra prepping grej som vi tycker alla borde ha. Se bara till att alltid ha en fulladdad när du ger dig ut. 

kommunikation kris

Kommunikation under kris

Ponera att elen försvinner, mobilnät och internet blir svajigt. Då blir kommunikationen begränsad och du som privatperson har ingen aning om vad som händer i

Läs mer»